Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Weekendresa Budapest

Om ni funderar på att ta en resa till något intressant resmål i Europa så är Budapest passande för weekendresor ur flera aspekter. Dels är den korta flygtiden (cirka 2 timmar) till Budapest från Sverige lagom för ett weekendbesök. Vidare är många av stadens sevärdheter samlade till de centrala delarna av staden och transporttiderna mellan attraktionerna är inte så långa, vilket är viktigt om man planerar en weekendresa till Budapest. Utöver detta så är det en relativt billig destination att besöka och turista i.

Då staden har ett väl fungerande lokaltrafik går det i regel snabbt och enkelt att förflytta sig mellan de olika stadsdelarna och sevärdheterna. Om du planerar ditt besök i Budapest i förväg och kommer fram till vilka sevärdheter du vill uppleva kan du enkelt hitta i vilken turordning du bör besöka de olika platserna för att göra ditt weekendbesök tidseffektivt.

Under en weekendresa till Budapest hinner du således med att se och uppleva en hel del. Utöver alla sevärdheterna kan man även passa på att bo på ett spahotell för att på så sätt hinna med att koppla av och njuta av bad och behandlingar och få en riktig spaweekend i Budapest.

Det kan vara bra att försöka hitta ett hotell som ligger centralt i Budapest då de flesta av sevärdheterna ligger på lagom avstånd från centrum. Vidare ska man inte dra sig för att ta taxi då det fortfarande är ganska billigt med taxi i Budapest och även om inte avstånden är så långe kan man spara mycket tid på att ta taxi istället för att promenera eller åka tunnelbana.

Det finns flera olika researrangörer som säljer färdiga weekendpaket till Budapest. I regel är det billigare ju tidigare du är ute och bokar din resa, men en weekendresa till Budapest, inklusive flyg och hotell brukar kosta från 2000 kronor och uppåt per person.

MrJet erbjuder weekendresor med flygbiljett och hotell till Budapest. Även Travelstart har weekendpaket till Budapest.
Om du inte bokar hotell tillsammans med flyget har Hotels.com massor av hotell i Budapest att välja på.