Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Budapest museum

Gammal kyrka i Budapest
Budapest är en stad med en lång och händelserik historia, vilket inte minst märks på alla museum som finns i staden. Dessutom är det en väldigt kulturell stad med mycket konst.
Här ges några förslag på intressanta museum i Budapest.

Den ungerska Nationalgalleriet är den största offentliga samlingen som dokumenterar utvecklingen av konst i Ungern, museet har flera permanenta utställningar.

Till skillnad från Nationalgalleriet som handlar om hela Ungern så handlar Budapest museet om staden och dess historia. Detta museum har historiska utställningar om staden.

Flera museum visar historiska saker och händelser från andra världskriget då Budapest blev hårt drabbat. Bland annat det militärhistoriska museet och det judiska museet har utställningar som handlar om denna hemska tid.

Terror House museet tjänar som ett monument till minne av de som hölls fängslade, torterade och dödades i byggnaden där museet numera huserar. Meningen med museet är att visa att kampen för frigörelse inte var förgäves under kriget mot kommunismen och nazismen.

Vidare finns det naturhistoriska museet, nationalmuseet, etnografiska museet, konsthallen, museet för samtidshistoria, musikhistoriska och till och med ett telefonmuseum!
Det finns således många skäl för turister att utforska flera av Budapest museum.