Böcker om Budapest

Här presenteras lite av den litteratur som finns om Budapest som du som är nyfiken på Budapest kan ha glädje av.


Budapest

Första klass reseguider

"Din resa till Budapest börjar här. Fånga essensen i den livliga storstaden och utforska den, område för område, från Slottshöjden i Buda och Gamla staden via broarna över Donau till gågatorna i Pest. Missa inte de vackra husen, museerna och sevärdheterna, eller baden. Upptäck Franz Liszts minnesmuseum och Margaretaön. Med utförliga texter och översiktskartor eller perspektivteckningar av viktiga platser och byggnader hjälper guiden dig att hitta till det du drömt om att uppleva, och den omfattande texten innehåller allt från historia och kultur till shopping och nöjesliv."
Läs mer...


Budapest: Miniguide & karta

Miniguide

"Det bästa av Budapest i fickformat. Från Slottshöjden i Buda längs broarna över Donau till Pest - museer, gallerier och butiker. Guiden innehåller mer än 200 av stadens sevärdheter. Med hjälp av utvikskartan blir det lätt att hitta och bokens rekommendationer sparar både tid och energi. Miniguiden är perfekt för den tidspressade resenären eller weekendbesökaren och en hjälpreda för att navigera genom staden. Här får du tips om Budapests bästa restauranger, barer och affärer."
Läs mer...


Budapest (häftad)

Topp 10

"Oavsett om du reser första klass eller med en liten reskassa, tar guiden dig raka vägen till det bästa Budapest har att erbjuda. Upptäck museerna och gallerierna, Slottshöjden i Buda, broarna över Donau, Pest och Margaretaön, utforska barnens favoriter eller strosa runt i Gamla staden. Dussintals topplistor - från det okända Budapests gömda skatter, till festivaler, sevärdheter, hotell och affärer - ger all den expertkunskap som du som besökare kan behöva."
Läs mer...


Budapest och Ungern : reseguide

Brian Richards

"Reseguiden över Budapest och Ungern tar er med till de främsta turistattraktionerna och till de udda sevärdheterna. Berättar vad ni behöver veta och ger värdefulla tips om utflyktsmål, hotell, restauranger, shopping, sport och kultur i en fascinerande stad. Idealisk för förstagångsbesökaren. Omfattande och informativ. Graderar sevärdheterna. Färgbilder, kartor och tabeller."
Med separat karta.
Läs mer...


Budapest : guideboken med rabatter

Monica Rolfö, Karl Havenfalk

"Five Star Guides kompletta och unika reseguide innehåller rikligt med information om sevärdheter, evenemang, museer, termalbad, kultur, shopping och nöjen i Budapest. Utflykter utanför staden tar dig bland annat till konstnärsstaden Szentendre, till Esztergom och dess enorma basilika och till sommarparadiset Balatonsjön med de härliga stränderna och de livliga festerna. Bokens 288 sidor innehåller något för alla. Sektionen Filminspelningsplatser gör det möjligt att i verkligheten kunna uppleva miljöer som har visats på vita duken, medan de med begränsad reskassa finner massor av tips i avsnittet Budapest gratis. Också barnen kan få sitt lystmäte av staden. Barnens Budapest hänvisar till de barnvänligaste attraktionerna, varmt uppskattade även av vuxna."
Läs mer...


Budapest bortom turiststråken 2008

Hasse Nylén

"Budapest är berömt för Gellért, Donau och Hjältarnas torg. Men bara några steg bort, runt hörnet, finns annat spännande att upptäcka! Låt Hasse guida dig dit budapestborna badar, äter och lever. Gå på saluhall, ta en öl, ät urläckra bakverk på gamla kaféer, ta en kopp kaffe från ett hål i väggen eller ät stora portioner god mat till mycket rimliga priser. Med bokens hjälp hittar du till över 250 matställen. Vill du förstå menyn och skyltarna finns ett underhållande språkkapitel. Missa inte baden, en sinnlig njutning - ångande, vackert och helt underbart."
Läs mer...


Budapest - Fleximap

"Skala 1:12500.
Detaljkarta och översiktskarta.
Tips på sevärdheter.
Laminerad och tål väder och vind.
På svenska."
Läs mer...
Budapest Willmaguide

Margareta Lindblad, Willy Westby

"Budapest - Willmaguide ger dig allt du behöver veta för att få ut mesta möjliga av ett besök. Här finner du värdefull information om sevärdheter, stadspromenader, caféer och restauranger, hotell, museer, kulturliv, termalbad,utflykter och en mängd viktiga adresser, hemsidor och telefonnummer."
Läs mer...