Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Historisk tur om ungernrevolten

Denna historiska tur går i revoltens spår i Budapest och fokuserar på händelserna under den ungerska revolten som skedde 1956.

Detta är en familjevänlig tur som har flera avgångstid från olika platser där dricka ingår i priset. Den leds av en lokalt kunnig och historiskt ubildad guide som leder en liten grupp vilket gör turen personligt anpassningsbar.

Händelserna i Ungern under revolten 1956 skakade inte bara om den kommunistiska världen utan påverkade även världspolitiken. Revolten var ett folkuppror riktat mot den kommunistiska regeringen och inleddes med protester vilket stegrades till väpnad kamp.

Deltagarna i denna tur möter upp guiden, eller kan även hämtas upp på hotellet. Därefter får flera historiska platser upplevas under turens gång. Guiden berättar om händelser som skedde under dagarna då revolten genomfördes och de stridigheter som utspelade sig på dessa platser.

Turen varar i ungefär 3 timmar och avslutas med en fri dryck och frågestund för den som vill ha mer information om revolten.


Läs mer/boka historisk tur om ungernrevolten i Budapest här >>