Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Vinprovning och lunch i Budapest

På denna turen leder en lokal engelsktalande guide er till en lokal restaurang där ni får äta en äkta ungersk lunch. Därefter bär det av till en vinshop där ni får prova lokala viner.

Här lämnas garanti för att ni ska slippa fastna i den vanliga turistfällan vad gäller restauranger och blaskiga gulash-soppor. Ungern är känt för sin mat, vin och sprit i stora delar av världen, och ni får lära er varför på denna gastronomiska tur. Ni får även insider tips på var ni finner de bästa restaurangerna i Budapest.

Turen börjar med ett besök i den stora saluhallen där ni får en överblick över produkterna som används i den ungerska matlagningen. Ni lär er allt om de lokala grönsakerna och köttet och hur ungersk mat tillagas.

Nästa stopp på turen är ett besök i en typisk lokal restaurang där ni blir serverade en traditionell ungersk måltid. Njut av en stor skål med gulash soppa följt av en typisk ungersk huvudrätt och slutligen en ungersk dessert.

Efter lunchen beger ni er till en vinaffär där ni provar ett antal viner och samtidigt får information om dessa viner. Vinprovningen innehåller fem olika traditionella ungerska viner och historien bakom varje vin berättas för er av guiden.

Drycken och lunchen ingår i priset och turen leds av en proffsig, lokal guide.

Läs mer/boka vinprovning och lunch i Budapest här >>