Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Sevärdheter Budapest

Budapest är en väldigt vacker och välbevarad stad med rik historia. Trots att Budapest har drabbats av flera stora förstörelser har staden återuppstått och flera platser i Budapest är idag med på UNESCOs världsarvslista.

Budapest kortet ger fritt eller rabatterat inträde till ett flertal av stadens museum och attraktioner. Kortet ger även fria resor med stadens publika transportmedel och resenärer kan välja mellan att lösa kort som varar i 24, 48 eller 72 timmar. Kortet går att förköpa på internet hos Viator.com.

Många av de kända sevärdheterna i Budapest ligger centralt och man hinner beskåda en hel del genom att vandra till fots genom stadens centralare delar där det finns många vackra gamla byggnader, monument, kyrkor och broar som sätter sin prägel på Budapest. Men även den modernare delen av staden med shoppingstråk, caféer och boutiquer är en upplevelse.

För de resenärer som tänkt uppleva Budapest under en kortare vistelse i staden kan det vara en idé att åka med på någon rundtur i staden eller på båttur längs floden Donau för att hinna med så många av Budapest sevärdheter som möjligt. Därefter är det enklare att planera hur man vill spendera resten av sin tid i staden och vilka sevärdheter man vill titta närmare på.

Läs mer och/eller boka de populäraste stadsvandringarna här >>
Läs mer och/eller boka en båttur på Donau här >>
Läs mer och/eller boka bland alla rundturer i Budapest här >>

Pest är stadens kommersiella och kulturella centrum. Här finns boulevarder med caféer, teatrar och museer. Pest innehåller även den kända parlamentsbyggnaden som är den största byggnaden i Ungern och den största och äldsta parlamentsbyggnaden i hela Europa. Vidare vill vi gärna tipsa om ett besök på den centrala saluhallen där färger, dofter och smaker samsas i en härlig blandning.

Buda är av mer historisk karaktär och här återfinns slottshöjden med det kungliga slottet där bland annat Nationalgalleriet huserar. Invid slottet ligger Mattiaskyrkan som härstammar från 1200-talet. Då Slottshöjden ligger högt upp ger ett besök där en fantastisk utsikt över staden och floden Donau.

I Donau, mitt i Budapest, ligger ön Margitsziget (Margaretaön) med sina imponerande parker och grönskande trädgårdar. En oas för den som vill fly storstadens hets och folkvimmel för en stund.

I vänstermenyn presenteras ett antal olika sevärdheter som vi tycker är värda att nämna i denna reseguide över Budapest.