Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Margaretaön (Margitsziget) i Budapest

Klosterruin på Margaretaön i Budapest
Den som vill komma bort en stund från storstadens sus och brus och koppla av lite bör ta sig en promenad på Margaretaön, Margitsziget på ungerska, för att komma nära naturen och slippa all motortrafik.

Margaretaön öppnades 1869 för allmänheten, men när staden köpte ön 1908 blev klientelet mer exklusivt då man tog inträde för att beträda ön. 1945 blev den återigen en allmän park med fritt inträde och är nu Budapests vackraste och fridfullaste park.

Här finns Palatinusbadet, vilket öppnade år 1919 som en strand längs donaufloden. Sedan dess har det byggts om och utökats flera gånger. Badet är en av de populäraste utomhusbaden i Budapest där det finns gott om plats att sola, äta och kasta boll. Det finns barnbassänger, rutschkanor, sim- och vågbassäng samt termalbad med varmt vatten.

Vidare på ön finns det en klosterruin att beskåda, amfiteater, japansk vattenträdgård och en konstnärsaveny med byster. Ett 57 m högt vattentorn från 1911 som är upptaget på UNESCO:s kulturarvlista. Det används till utställningar av hantverks- och konstföremål, och från toppen har man en fin utsikt över ön. Hotell nära Margaretaön >>