Weekendpaket Budapest
* MrJet
* Travelstart

Slottshöjden i Budapest

Slottet på slottshöjden i Budapest
På Budasidan av Budapest finns det en höjd som kallas Slottshöjden. Detta är den sevärdhet som de flesta turisterna beger sig till först då det på denna höjd finns flera olika turistattraktioner: det kungliga slottet, Mattiaskyrkan, Fiskebastionen och den pittoreska gamla staden.

Förutom dessa sevärdheter får man dessutom en fantastisk vy över Budapest och floden Donau.

Det lär ha byggts tre slott på denna höjd, det allra första redan på 1200-talet men det nuvarande slottet härstammar från 1400-talet och eldhärjades under andra världskriget men blev uppbyggt igen. Numera används det som kulturcentrum och bland annat Nationalgalleriet finns däri.

På höjden finns dessutom den gamla staden med små pittoreska gator, gamla byggnader, slingrande gränder och charmiga torg.

Den kungliga bröllopskyrkan - Mattiaskyrkan - är en av landets vackraste gotiska kyrkor med anor ända tillbaks på 1200-talet. Bredvid den ligger Fiskebastionen som är en populär utsiktsterrass.

Hela området finns med på UNESCOs lista över världsarv.

För den som tycker att det skulle vara jobbigt att promenera upp på höjden finns det möjlighet att åka upp med en gammal bergbana.

Hotell nära Slottshöjden >>